Banner 468 x 60px

 

sâmbătă, 23 iunie 2012

Etape de parcurs la preluarea masinii

0 comentarii
Contractul de inchiriere a fost emis conform rezervarii, agentul v-a informat in legatura cu termenii si conditiile, plata si preautorizarea au fost efectuate, mai ramane doar sa preluati masina. Atentie, contractul nu se semneaza decat dupa verificarea, impreuna cu agentul, a starii masinii pe care urmeaza sa o folositi. 

"Ce inseamna, mai exact verificarea masinii?" In prima faza, vorbim despre o inspectia vizuala completa a autoturismului, atat la exterior, cat si in interior. Orice tip de avarie - incepand de la zgarieturi fine sau puncte de vopsea sarita, pana la componente indoite, sparte sau ornamente lipsa, capace de roti, interior deteriorat, scaune arse. etc., toate vor trebui mentionate in fisa de predare-primire, anexata contractului.

Sunteti pregatit sa intrati in autoturism. Masina trebuie sa porneasca usor si sa nu afiseze erori pe display-ul din bord. De asemenea, indicatorul de carburant trebuie sa afiseze plin, pentru ca la returnare, sa stiti exact cat combustibil aveti de completat.

Starea luminilor. Verificati daca sistemul de iluminare are toate becurile functionale, in caz contrar, solicitati agentului sa va inlocuiasca becurile arse. Unele companii ofera clientilor becuri de rezerva.

Autoturismul necesita, conform legii, pachet legislativ. De regula, trusa medicala, extinctorul, tringhiurile si vesta reflectorizanta sunt tinute in portbagaj. Si daca tot sunteti acolo, puteti arunca o privire si asupra rotii de rezerva, a cricului si a cheii de roti.

Pneurile vor fin stare buna, fara uzura excesiva si conform cu sezonul (iarna/vara).

Documentele autoturismului va vor fi inmanate de catre agentul de inchirieri, in original sau copii (unele firme lasa clientilor numai copii dupa acte, ca o masura de siguranta suplimentara impotriva furtului - in acest caz, consecintele pentru neprezentarea documentelor in original la controale este suportata de firma). Verificati daca acestea sunt in perioada de valabilitate, pentru a nu avea probleme cu politia. 

Numarul de telefon. Vi se va aduce la cunostinta existenta unei linii telefonice deschisa non-stop, in vederea sesizarii eventualelor probleme tehnice si solutionarea acestora. Orice problema cu autoturismul trebuie sesizata imediat ce apare.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu