Banner 468 x 60px

 

joi, 21 iunie 2012

Cardul de credit - conditie eliminatorie

0 comentarii
Majoritatea firmelor de Rent-a-Car solicita clientilor efectuarea a cel putin o tranzactie cu cardul de credit la inchirierea unei masini, fapt reclamat de oameni ca fiind nejustificat. "De ce sa folosesc cardul daca am bani cash"?

Explicatia este simpla. O data cu aparitia pe piata romaneasca a mai multor companii de profil, concurenta nu face decat sa perfectioneze serviciile oferite, aici vorbind in principiu de masinile noi, achizitionate de la dealeri. Masinile noi nu sunt de neglijat pentru hoti, care si acestia si-au perfectionat la randul lor, tehnicile. 

Aceste riscuri se doresc a fi evitate, iar o tranzactie bancara efectuata cu un card de credit poate releva multe informatii despre detinatorul contului. Plata cu ajutorul cardului poate fi considerata o masura de siguranta impotriva furtului, a abuzului de incredere (proasta utilizare a bunului pus la dispozitie sau distrugerea sa cu rea vointa), in conditii generale - incalcarea termenilor si conditiilor impuse de companie clientilor.

"Dar de ce sa imi luati de pe card 300-500-1000 EUR daca eu va datorez numai 59 EUR?" Aceasta tranzactie nu presupune incasarea fizica a clientului, banca blocheaza suma respectiva fara ca banii sa ajunga in contul firmei de "rent". Este emisa o chitanta de preautorizare pentru care va veti da acordul prin semnatura, urmand ca la returnarea masinii in conditiile in care ati preluat-o (fara avarii noi) sa vi se permita accesul din nou la suma respectiva. Tranzactia nu este comisionata.

Atentie insa cand preluati masina, toate avariile trebuiesc trecute pe procesul verbal. Nu de alta, dar nu v-ati dori sa platiti greselile altora. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu